Atlético de Madrid in die hande van Levante, skuif 6 punte voor Real Madrid

Atlético de Madrid het Woensdag met 1-1 gelykop gespeel teen Levante in 'n uitgestelde tweede ronde Spaanse ligawedstryd, 'n uitslag wat steeds hul voorsprong bo Real Madrid tot ses punte vergroot het.

Op soek na hul eerste ligatitel sedert 2014, het Atlético steeds een wedstryd minder as hul mededinger in die stad. Diego Simeone se span is onoorwonne in 11 agtereenvolgende ligawedstryde, maar het twee van sy laaste drie gelykop gespeel.

Die wedstryd is uitgestel omdat Atlético en ander spanne ekstra tyd gehad het om te rus nadat hulle later verlede seisoen aan Europese kompetisies deelgeneem het weens die koronaviruspandemie.

Atlético het nege van hul laaste 10 ligawedstryde gewen, met die enigste terugslag in 'n gelykopuitslag van 2-2 tuis teen Celta de Vigo twee rondes gelede in 'n wedstryd waarin hulle 'n laat gelykop afgestaan ​​het.

"Hy was 'n moeilike teenstander wat onlangs goed gespeel het," het Simeone gesê. “Dit was ’n regverdige uitslag tussen twee spanne wat ’n goeie wedstryd gespeel het.”

Levante het die voortou geneem danksy Enis Bardhi ná 'n uitbreek in die 17de minuut. Marcos Llorente het vir die besoekers gelykop gemaak op 37 met 'n skoot van buite die gebied wat 'n verdediger verdoel het voordat hy ingegaan het.

Ángel Correa het vroeg in die tweede helfte 'n groot geleentheid gehad om die wendoel aan te teken, maar het die net van naby gemis met net die doelwagter om die terugslag van 'n Luis Suárez-skoot te oorkom.

Atlético se voorspeler Saúl Ñíguez het 'n doel na aan die einde weens onkant geweier en Atlético-doelwagter Jan Oblak het in die laaste minute 'n goeie redding gemaak om die vlak van die wedstryd te handhaaf.

"Ons het 'n paar duidelike kanse gehad, maar ons kon ook die wedstryd aan die einde verloor het," het Simeone gesê en opgemerk dat sy span verdedigend moet verbeter nadat hy agt doele in die laaste ses wedstryde afgestaan ​​het.

Levante en Atlético sal mekaar weer Saterdag in Madrid op 24 wedstryddag ontmoet.

Atlético het 'n ingewikkelde skedule wat voorlê, met wedstryde teen Chelsea in die Champions League en teen Villarreal en Real Madrid in die Spaanse liga.

Simeone se span het die terugkeer van João Félix gesien ná 'n positiewe koronavirustoets, hoewel hy op die bank begin het. Moussa Dembélé, Thomas Lemar en Héctor Herrera is weens die virus uitgelaat. Die verdediger José María Giménez het ná 'n besering na die span teruggekeer.

Levante, wat die elfde posisie beklee, het nie in hul laaste sewe ligawedstryde by Atlético gewen nie, met vyf nederlae en twee gelykopuitslae. Hulle het nog nie in die liga gewen sedert 'n oorwinning teen Real Madrid drie rondes gelede nie, hoewel hulle onlangs vir die eerste keer in 86 jaar die halfeindronde van die Copa del Rey gehaal het.

Die middelveldspeler Koke Resurrección het sy 484ste amptelike verskyning vir Atlético gemaak om Tomás Reñones verby te steek en die tweede speler in die klub se geskiedenis te word, agter Adelardo Rodríguez se 550.