UEFA Champions League semifinaler: Liverpool overvinder Villarreal for at nå finalen

Liverpool havde en forskrækkelse i første halvleg, men de vandt stadig 3-2 i Villarreal tirsdag (3. maj), hvilket gav dem en samlet sejr på 5-2. Natten havde set dårligt ud for Juergen Klopps hold. Gæsterne tabte 2-0 i første halvleg, men kom tilbage med tre mål på 12 minutter efter pausen for at nå deres tredje Europa Cup-finale.

Premier League-holdet havde vundet 2-0 i England, men de så ud til at falde fra hinanden på en våd bane i Spanien. Boulaye Dia og Francis Coquelin scorede for værterne, som kom tilbage med deres egne mål. Anden halvleg var en anden historie for Liverpool. Fabinho, Luis Diaz og Sadio Mane scorede alle for de røde, som afsluttede kampen med 10 mand, efter at Etienne Capoue blev udvist sent i anden halvleg.

LÆS MERE: Premier League 2022: Arsenal trækker sig foran Tottenham Hotspur i top-XNUMX-løbet

Klopps hold skal spille mod enten Real Madrid eller Manchester City, som spiller anden kamp i deres semifinale på onsdag. De skal spille i finalen i Paris den 28. maj, når semifinalen slutter. Først førte City 4-3.

Villarreal scorede deres første mål efter tre minutter, takket være et angreb på nært hold fra Dia. Hjemmefansene råbte: "Ja, det kan vi!" De heppede holdet frem.

Det var længe siden, Villarreal havde været i live i den første kamp på Anfield. De så helt anderledes ud, da de rippede ind i Liverpool med det samme aggressive spil, som havde slået Juventus ud i de sidste 16 og slået Bayern München i de foregående otte. Mange ting gik galt for Liverpool på grund af deres ubarmhjertige pres. I den første halvdel af en kamp i denne sæson havde de en afleveringspræcision på 66 %, den laveste af ethvert hold, de har spillet i nogen kamp i denne sæson.

Da Coquelin scorede et hovedstød på nært hold for Villarreal, så de ud, som om de var ved at lave et mirakel-comeback og komme tilbage i kampen mod Real Madrid. Selv da Liverpool-målmand Alisson Becker kom ud for at stoppe bolden, stødte han ind i Giovani Lo Celso inde i feltet. Dommer Danny Makkelie gav ikke værterne et straffespark i det 38. minut.

Klopp bragte Diaz ud af bænken ved pausen, og den velformede colombianske kantspiller ændrede spillet. Han fandt plads og udnyttede et Villarreal-hold, der så ud som om det var løbet tør for benzin. Da presset på Liverpool steg, så det ud til, at det kun var et spørgsmål om tid, før de scorede. Målet kom efter Fabinho og Mohamed Salah lavede et flot træk sammen i højre side.

Han fandt en løs bold nær Villarreal-området, passerede to forsvarsspillere og spillede en-to med egypteren. Der var tre forsvarsspillere i vejen, men Salah satte ham op med en aflevering mellem dem. Han blev alene om at score med et lavt, vinklet skud, der gik gennem Villarreal-målmand Geronimo Rullis ben.

Liverpool gik efter struben med Diaz i midten af ​​feltet. Trent Alexander-cross Arnolds blev hurtigt headet i mål af Diaz i det 67. minut, og de røde vandt kampen. Rudi forsøgte at klare en lang aflevering til Mane syv minutter senere, men han fik ikke engang et eneste stykke af den. Dette efterlod senegaleseren frem uden andre til at score i det tomme mål.

Capoue, der havde to assists i første halvleg, blev udvist efter fem minutter. Han fik et andet gult kort for en sen udfordring på Curtis Jones. “Det tidlige mål hjalp os ikke, men det hjalp dem meget. Så vi skulle grave dybt og være meget modne,” siger han. Virgil van Dijk, en Liverpool-forsvarer, sagde, at i anden halvleg spillede de meget godt. Klopp fortalte dem, hvad de skulle gøre ved pausen.

Fodbold er det, vi skal gøre. Vi skal spille på Liverpool-måden, som vi har spillet i det meste af sæsonen. Flyt bolden meget, og bag den sidste linje spiller de højt, så med den fart, vi har, må vi også blande det.