Harry Kaneren penaltiak Ingalaterrak 1-1 berdindu du Alemaniarekin

Harry Kaneren penaltiak Ingalaterrak 1-1 berdindu du Alemaniarekin.

Ingalaterrak bigarren Nazioen Liga jarraian galtzea saihestu zuen asteartean. Harry Kanek bere nazioaren alde egindako 50. golari esker, lasaitasunez egindako beranduko penalti batek 1-1eko berdinketa erreskatatu zuen Alemaniara.

Alemania aurreratu zen 50. minutuan Jonas Hofmannen golari esker.

Hala ere, ezin izan zuten Ingalaterra amaitu, eta Kanek 88. minutuan berdindu zuen area barruan estropezu egin ostean.

60 urtean Hungariaren aurka lehen aldiz galdu ostean larunbatean A Ligan, Hirugarren Taldeko estreinaldian, Ingalaterrak eskarmentu handiko taldea jokatu zuen Allianz Arena zalapartan. Hala ere, bigarren onena izan zen partida gehienean.

GEHIAGO: Alexander Zverev orkatilako lotailu urratuta ebakuntza egin zioten.

Borussia Moenchengladbacheko Hofmannek Ingalaterrako atean izan zuen baloia hasieran, Alemaniak kontrolatu zuenean. Hala ere, bere ospakizunak jokoz kanpoko bandera batek moztu zituen.

Ez zitzaion ukatuko. Atsedenalditik bost minutura, Jordan Pickfordi irabazi zion area kanpotik egindako ahalegin sendo eta apur bat desbideratuta.

Ingalaterrak aukerak izan zituen ahalegin arazotsuak egin arren, Bukayo Saka zentimetrora lehen zatiko geldiketan eta Mason Mount eta Harry Kane biak ukatu zituen Manuel Neuer Alemaniako atezainak Ingalaterra berdindu nahi zuelako.

"Ezinbestekoa da pentsamoldea erakustea", esan zuen Kanek. "1-0ekoarekin, izaera zoragarria erakutsi genuen partidara itzultzeko eta garaipena irabazteko". Kane Ingalaterrako Wayne Rooney goleatzaile nagusiarengandik hiru goletara dago gaur egun.

«Alemania talde sendo baten aurka egon ginen. Hala ere, aurrera jarraitu genuen, eta azken ordu erdian gure futbolik handiena jokatu genuen».

Etsigarria izan zen Alemaniarentzat partidaren amaiera, jada berdindu baitzituen talde biak. Ingalaterra multzoko azken postuan dago eta asteburuan Italian elkartuko dira taldeburuak.

Arratsaldearen parte gehienean, Alemaniak nabarmen azkarragoa izan zuen. Hofmannek aurrea hartu zuela uste zuten lehen zatiaren erdian Hofmann-ek Pickford gainditu zuenean, baina VAR berrikusketak frogatu zuen bere aurkako jokoz kanpoko erabakia zuzena zela.

Jamal Musiala, Londresen hazitako Stuttgarten jaiotako gaztea, Ingalaterrako arantza bat izan zen ezker hegaletik behera eta etxekoen lan bikainetan aritzen zen.

Goratze eder baten ostean, Joshua Kimmichek Hofmann-i bidali zion baloia, eta hark azkarregi buelta eman eta Pickfordek esku indartsua egin zuen baina ezin izan zuen golean sartzea saihestu.

Pickfordek askoz hobeto jokatu zuen ondoren Ingalaterra jokoan mantentzeko, Thomas Muellerren saiakera ona ukatu eta Kai Havertz eta Timo Werner Ingalaterrari eutsi zion.

Zelai alboko monitore bat aztertzen ari zela, epaile espainiarrak penaltia eman zuen Kane Jack Grealishen pasean areara sartu eta Nico Schlotterbeck labainkor batek moztu ostean.

Horren ostean, Kanek Neuerri bide okerreko bidera bidali zion Ingalaterrari zerbait animatzeko, baina Gareth Southgate entrenatzaileak nahikoa izango du pentsatzeko.