100 goles non están nada mal para un equipo negativo como o Tottenham Hotspur: José Mourinho

O Tottenham Hotspur converteuse no segundo club dunha das cinco mellores ligas de Europa en alcanzar os 100 goles en todas as competicións esta tempada tras a derrota por 4-1 ante o Crystal Palace o domingo, o que deu a oportunidade ao adestrador José Mourinho de criticar aos seus críticos.

Ata a actual racha de tres vitorias consecutivas na Premier League, o Tottenham caeu na táboa coa táctica de Mourinho baixo escrutinio.

Pero a vitoria por 4-0 sobre o Burnley a fin de semana pasada e a derrota do domingo ante o Palace, na que Harry Kane e Gareth Bale combinaron de forma sorprendente con dous goles cada un, volveu colocar ao Tottenham no sexto lugar. e na loita por un posto entre os catro primeiros.

"Se as estatísticas que me deron son correctas, 100 goles marcados na tempada, o que para un equipo moi defensivo, un equipo moi negativo, non está nada mal", dixo Mourinho aos xornalistas.

O Tottenham ten un empate de oitavos de final da Europa League ante o Dinamo Zagreb o xoves e despois un derbi do norte de Londres contra o Arsenal. Tamén hai unha final da Copa da Liga para esperar cando a tempada do Tottenham volva á vida.

"Foi unha boa semana para nós. Tres partidos, nove puntos, e para a próxima semana, cando esteamos nun partido crucial en Europa, e ante o Arsenal, nada mellor para nós que gañar nove puntos esta semana”, afirmou Mourinho.

Bale marcou no minuto 25, pero un remate de cabeza de Christian Benteke permitiulle ao Palace o empate ao bordo do descanso.

Hai unhas semanas iso puido afectar ao conxunto de Mourinho, pero estes responderon con Bale restablecendo a súa vantaxe antes de que Kane marcara cun gol sublime e despois rematase cun cabezazo de asistencia de Son Heung-min.

"Podemos ver que cando encaixas un gol no último minuto da primeira metade e comezas o segundo moi positivo sen cicatriz de encaixar ese gol, os xogadores están moi seguros neste momento", dixo Mourinho.

Sobre o soñado dúo de Kane e Bale, Mourinho dixo: "Foi un gol incrible. Cando vin que o balón se afastaba do seu pé, souben cara a onde ía, a traxectoria foi incrible.

"(Bale) necesita gozar da conversación positiva con todos os que dubidaron da súa primeira metade da tempada. Está xogando moi ben e traballando moito polo equipo”.

O único outro club das grandes ligas europeas que alcanzou os 100 goles en todas as competicións é o Bayern Múnic (106).