O Atlético de Madrid en mans do Levante, avanza 6 puntos sobre o Real Madrid

O Atlético de Madrid empatou este mércores 1-1 ante o Levante nun partido aprazado da segunda volta da liga española, un resultado que aínda ampliaba a súa vantaxe sobre o Real Madrid ata seis puntos.

Na procura do seu primeiro título de liga desde 2014, o Atlético aínda ten un partido menos que o seu rival na cidade. O equipo de Diego Simeone está invicto en 11 partidos consecutivos de Liga, pero empatou dous dos tres últimos.

O partido fora aprazado porque o Atlético e outros equipos tiñan tempo adicional para descansar despois de participar en competicións europeas a finais da tempada pasada debido á pandemia de coronavirus.

O Atlético gañara nove dos seus últimos 10 partidos ligueiros, sendo o único revés nun empate 2-2 na casa ante o Celta de Vigo hai dúas xornadas nun partido no que cedeu un empate atrasado.

"Era un rival duro que estivo xogando ben recentemente", dixo Simeone. "Foi un bo resultado entre dous equipos que fixeron un bo partido".

O Levante adiantouse grazas a Enis Bardhi tras unha escapada no minuto 17. Marcos Llorente empatou para os visitantes no 37 cun disparo desde fóra da área que desviou un defensa antes de entrar.

Ángel Correa tivo unha estupenda ocasión para marcar o gol da vitoria no inicio da segunda parte, pero errou a rede desde preto con só o porteiro para superar o rebote dun disparo de Luis Suárez.

O dianteiro do Atlético Saúl Ñíguez tivo un gol anulado por fóra de xogo preto do final e o porteiro do Atlético Jan Oblak fixo unha gran parada nos minutos finais para manter o nivel do encontro.

"Tivemos algunhas ocasións claras, pero tamén puidemos ter perdido o partido ao final", dixo Simeone, que sinalou que o seu equipo necesita mellorar a defensa tras encaixar oito goles nos últimos seis partidos.

O Levante e o Atlético volverán enfrontarse o sábado en Madrid na xornada 24.

O Atlético ten por diante un calendario complicado, con partidos contra o Chelsea na Liga de Campións e contra o Vilarreal e o Real Madrid na liga española.

O equipo de Simeone viu o regreso de João Félix tras dar positivo na proba de coronavirus, aínda que comezou no banco. Moussa Dembélé, Thomas Lemar e Héctor Herrera quedaron fóra polo virus. O defensa José María Giménez regresou ao plantel tras unha lesión.

O Levante, que ocupa a undécima posición, non gañou nos últimos sete partidos de Liga ante o Atlético, con cinco derrotas e dous empates. Non saían vitoriosos na liga desde o triunfo no Real Madrid hai tres xornadas, aínda que recentemente chegaron ás semifinais da Copa do Rei por primeira vez en 86 anos.

O centrocampista Koke Resurrección fixo a súa aparición oficial número 484 co Atlético para superar a Tomás Reñones e converterse no segundo xogador con máis partidos da historia do club, por detrás dos 550 de Adelardo Rodríguez.