Atlético de Madrid in handen van Levante, 6 punten voorsprong op Real Madrid

Atlético de Madrid speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Levante in een uitgestelde tweede ronde van de Spaanse competitie, een resultaat dat hun voorsprong op Real Madrid nog steeds uitbreidde tot zes punten.

Op zoek naar hun eerste landstitel sinds 2014 heeft Atlético nog één wedstrijd minder dan hun rivaal in de stad. Het team van Diego Simeone is al 11 competitieduels op rij ongeslagen, maar heeft van de laatste drie gelijk gespeeld.

De wedstrijd was uitgesteld omdat Atlético en andere teams extra tijd hadden om uit te rusten na deelname aan Europese competities later vorig seizoen vanwege de pandemie van het coronavirus.

Atlético had negen van hun laatste tien competitiewedstrijden gewonnen, met als enige tegenslag een 10-2 gelijkspel thuis tegen Celta de Vigo twee rondes geleden in een wedstrijd waarin ze een laat gelijkspel tegen kregen.

"Hij was een taaie tegenstander die de laatste tijd goed speelt", zei Simeone. "Het was een terecht resultaat tussen twee teams die een goede wedstrijd speelden."

Levante kwam op voorsprong dankzij Enis Bardhi na een ontsnapping in de 17e minuut. Marcos Llorente maakte op 37 de gelijkmaker voor de bezoekers met een schot van buiten het strafschopgebied dat een verdediger afketste voordat hij binnenkwam.

Ángel Correa kreeg vroeg in de tweede helft een geweldige kans om het winnende doelpunt te maken, maar miste van dichtbij het net met alleen de doelman om de rebound van een schot van Luis Suárez te overwinnen.

Atlético-aanvaller Saúl Ñíguez kreeg tegen het einde een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en Atlético-doelman Jan Oblak redde in de laatste minuten geweldig om het niveau van de wedstrijd vast te houden.

"We hadden enkele duidelijke kansen, maar we hadden de wedstrijd op het einde ook kunnen verliezen", zei Simeone, erop wijzend dat zijn team defensief moet verbeteren na acht tegendoelpunten in de laatste zes wedstrijden.

Levante en Atlético treffen elkaar zaterdag opnieuw in Madrid op speeldag 24.

Atlético heeft een ingewikkeld schema voor de boeg, met wedstrijden tegen Chelsea in de Champions League en tegen Villarreal en Real Madrid in de Spaanse competitie.

Het team van Simeone zag de terugkeer van João Félix na een positieve coronavirustest, hoewel hij op de bank begon. Moussa Dembélé, Thomas Lemar en Héctor Herrera vielen weg door het virus. Verdediger José María Giménez keerde na een blessure terug in de selectie.

Levante, dat op de elfde plaats staat, won met vijf nederlagen en twee gelijke spelen in hun laatste zeven competitieduels bij Atlético niet. Ze hebben niet meer gewonnen in de competitie sinds een overwinning op Real Madrid drie ronden geleden, hoewel ze onlangs voor het eerst in 86 jaar de halve finales van de Copa del Rey bereikten.

Middenvelder Koke Resurrección maakte zijn 484e officiële optreden voor Atlético om Tomás Reñones in te halen en de op een na speler met de meeste limieten in de geschiedenis van de club te worden, achter de 550 van Adelardo Rodríguez.