Barcelona wordt gehouden door Galatasaray in de Europa League

Barcelona verloor donderdag van een doelpuntloos gelijkspel tegen Galatasaray in Camp Nou in de heenwedstrijd van de Europa League 16e finale, toen Rangers een comfortabele 3-1 voorsprong genoten in hun wedstrijd in de finale tegen Rode Ster Belgrado.

Het Barca-spel van Xavi Hernandez in Europa's tweederangscompetitie, pas voor de tweede keer in 2004, was gedurende lange periodes dominant.

Echter, de Turkse tegenstanders, die volgende week bijna profiteerden van de terugkeer van de wedstrijd in Istanbul, en Bafetimbi Gomis weigerden een winnaar vanwege een VAR-beoordeling van buitenspel.

Memphis Depay, die zijn eerste optreden sinds december maakte, dwong Galatasaray-doelman Inaki Pena tot twee geweldige reddingen in de eerste helft.

Jordi Alba, Ousmane Dembele en Frenkie de Jong kwamen allemaal binnen een paar meter in de laatste helft voor Barcelona. De gastheren konden echter geen opening vinden.

"Het gevoel is slecht", bekende Xavi in ​​een video-interview met Movistar+.

"Het is niet de beste prestatie, vooral niet als je thuis speelt en uiteindelijk wint."

"Dit is Europa, ook al is het de Europa League, en teams zijn daar op hun eigen merites."

Het team van Xavi is nog steeds ongeslagen in de 90 minuten sinds hun nederlaag tegen Bayern München vorig jaar in hun laatste groepswedstrijd in de Champions League.

De Catalaanse reuzen zullen donderdag echter waarschijnlijk moeten winnen om dit toernooi te winnen om voor het eerst de competitie te winnen.

Rangers hebben een belangrijke stap gezet om voor het eerst in hun geschiedenis de kwartfinales te halen sinds ze de finale in de UEFA Cup-finale van 2008 verloren van Zenit Sint-Petersburg.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft hun spannende overwinning op Borussia Dortmund in de play-offronde gevolgd door een dominante eerste wedstrijd tegen Red Star op Ibrox.

De penalty van James Tavernier en het 28e carrièredoelpunt van Alfredo Morelos van dit toernooi plaatsten de thuisploeg aan de leiding.

Een bezoekende middenvelder Aleksandar Katai had eerder twee doelpunten afgekeurd en kon een strafschop redden door Rangers-doelman Allan McGregor.

De Schotse kampioen maakte optimaal gebruik van Leon Balogun en voegde binnen zes minuten na rust een derde toe om de Glasgow-reuzen de volledige controle te geven bij het ingaan van de tweede fase.

"Het is een ongelooflijke prestatie", zei Rangers-aanvoerder Tavernier tegen BT Sport.

"We zijn nog niet eens halverwege, maar de spelers waren fantastisch."

“We zijn er echt goed in geslaagd en we hebben onszelf in een goede positie gebracht. We kunnen echter niet zelfgenoegzaam zijn en gaan naar binnen alsof het 0-0 is.”

Volgende week profiteert Atalanta van Duitsland nadat Luis Muriel tweemaal scoorde in de 3-2 zege op Bayer Leverkusen in Bergamo.

Leverkusen de vleugelspeler, Moussa Diaby's schot in de 63e minuut was de achtste keer dat hij scoorde in slechts zeven wedstrijden, maar de wedstrijd stond op het punt te eindigen.

Ander nieuws: Abel Ruiz scoorde in de eerste minuut van de wedstrijd toen Braga Monaco met 2-0 versloeg in Portugal in de Portugese competitie, en Munir El Haddadi Sevilla de overwinning bezorgde met een doelpunt van 1-0 tegen West Ham in de vroege kick. -uit.

Een thriller met acht doelpunten

Tijdens de 3e klasse Europa Conference League vielen er tal van doelpunten, waarbij PSV Eindhoven en FC Kopenhagen een verbluffend 4-4 gelijkspel maakten.

De Deense ploeg had een voorsprong van 3-1 en 4-3 in het Philips Stadion. Eran Zahavi pakte echter na vijf minuten spelen voor PSV de gelijkmaker nadat Cody Gakpo tweemaal had gescoord en een strafschop had gemist.

Leicester versloeg het Franse Rennes met 2-0 in The King Power Stadium toen Kelechi Iheanacho's blessuretijdstaking na een uur werd toegevoegd aan het doelpunt van Marc Albrighton.

"Dit was een moeilijke loting voor ons tegen een heel goede ploeg", zei Leicester-manager Brendan Rodgers.

"Ik vond de spelers fantastisch. Het concentratieniveau was erg goed.”

De Roma van Jose Mourinho wonnen met 1-0 bij Vitesse Arnhem. Marseille verloor op het laatste moment een doelpunt in hun 2-1 overwinning op FC Basel in het Stade Velodrome.

Feyenoord versloeg de 5-1 overwinning van Feyenoord op Partizan Belgrado in Servië in een teleurstellende avond voor de Servische hoofdstadclubs. Slavia Praag versloeg LASK Linz met 4-1.