Chelsea slo Crystal Palace 2-0 for å nå finalen i FA-cupen

Chelsea vant en hardkjempet 2-0 seier over Crystal Palace på Wembley Stadium søndag (17. april) og nådde FA-cupfinalen for tredje gang på rad. De skal nå møte Liverpool, som prøver å vinne firingen.

I løpet av andre omgang scoret Ruben Loftus-Cheek og Mason Mount mål for Thomas Tuchels lag for å vinne semifinalen og mot Liverpool, som slo Manchester City 3-2 på lørdag. Tuchels lag spiller mot dem 14. mai.

LES MER: Karim Benzemas mål hjalp Real Madrid med å rykke nærmere La Liga-tittelen. Sevilla tapte 3-2 for Real Madrid.

De ønsker å gjøre opp for å ha blitt toer til Leicester City og Arsenal de siste to sesongene, og de ønsker også å hevne tapet mot Liverpool i ligacupfinalen i februar.

Dette vil være Chelseas femte FA-cupfinale siden 2006. Tuchel sa: "Jeg er glad for å være en del av en annen i FA-cupfinalen." Folk konkurrerer mot hverandre på en veldig stor måte. Jeg er veldig takknemlig, og vi vil være klare for alt.

Mason Mount scoret det andre målet for Chelsea mot Crystal Palace. Du kan se det her.

Da Chelseas tålmodighet ga resultater i det 65. minutt, brøt en innbytter ved navn Loftus-Cheek ned Crystal Palaces sta forsvar. Mateo Kovacic, som hadde blitt skadet i første omgang, ble erstattet av Loftus-Cheek.

Eks-Crystal Palace-lånte Loftus-Cheek scoret sitt første mål etter at Kai Havertz innlegg fra høyre ble slått ut til ham. Den 26-åringen traff Joachim Andersen og fløy inn i mål for sitt første sesongmål.

På slutten av første omgang la Mount til et fundamentalt mål for Chelsea. Han spilte Timo Werners ball fra kanten av feltet forbi Andersen og slo deretter keeper Jack Butland med sin andre touch. Inntil Loftus-Cheek brøt vranglåsen, hadde Patrick Vieiras Palace gjort en utmerket jobb med å holde Chelsea i sjakk. Cheikhou Kouyate var nær ved å score to ganger.

Wilfried Zaha klarte ikke å komme seg unna Reece James og påvirke Crystal Palace. Eberechi Eze gjorde ikke mye som erstatning for den utlånte midtbanespilleren Connor Gallagher, som ikke kunne spille mot sin moderklubb på grunn av et virus.

Seieren var en god ting for Chelsea, som vant FA-cupen åtte ganger etter å ha tapt mot Real Madrid i Champions League-kvartfinalen tirsdag. Etter ekstraomganger vant innehaverne den andre etappen 3-2, men ble slått ut 5-4 sammenlagt.

Det gir dem også en sjanse til å avslutte en tøff sesong med et trofé når de møter Liverpool igjen neste måned. De tapte 11-10 på straffe i ligacupfinalen i februar etter uavgjort 0-0 etter ekstraomganger.

Loftus-Cheek: «Jeg tror det ble litt avbøyd, men jeg tar det. Det har gått lenge. Jeg er glad jeg fikk det." Med skader og utlån har det vært en vanskelig vei for meg. Når vi vil at Liverpool skal komme tilbake, sier vi «Vi vil ha Liverpool».

Jeg trodde Carabao (League) Cup-finalen var en flott kamp som kunne gått begge veier. Vi er spente på det, og håper å komme tilbake til dem.