Indian Super League 2020/21: Odisha FC beseirer SC East Bengal i 11-måls thriller

Odisha FC slo SC East Bengal 6-5 i en vanvittig 11-måls thriller da den indiske superligaen noterte flest mål i en kamp på lørdag på tvers av lag hvis sesong ble ødelagt av deres manglende evne til å score.

Doublene til de to unge indianerne Paul Ramfangzauva (49 ”, 66 ”) og Jerry Mawihmingthanga (51 ”, 67 ”) gjorde at Odisha kunne avslutte sesongen på topp, med S Lalhrezuala (33 ”) og Diego Mauricio (69 ”) som bidro.

Mål fra Anthony Pilkington (24 ”), Aaron Joshua Holloway (60 ”, 90 ”), Jeje Lalpekhlua (74 ”) og et selvmål av Ravi Kumar (37 ”) fullførte Bengals konto. Orientalsk.

Øst-Bengal, som startet strålende, scoret først. Pilkington viste stor dyktighet, rykket inn i området og løsnet et skudd som passerte Odisha-keeper Ravi.

SCEB dominerte kampen kort tid etter målet, og det så ut som Odisha skulle få nok en lang natt.

De klarte imidlertid å snu fortellingen da S Lalhrezuala fant nettverket. Målet kom fra en corner som Øst-Bengal-forsvaret ikke klarte å håndtere tilstrekkelig, noe som har kostet dem hele sesongen.

Men de skulle snart ta ledelsen igjen og målet, som kom minutter senere, var Odishas sesong i et nøtteskall.

Forsvaret deres klarte ikke å klarere en corner, og ballen falt til Manuel Onwu nær mållinjen. Punten hans traff imidlertid keeper Ravi i ansiktet og han gikk rett inn.

Øst-Bengal ville ta ledelsen frem til pause, men det ville ikke vare lenge etterpå.

Trekningen var en fantastisk individuell innsats av Ramfangzauva, som beseiret SCEB-keeper Subrata Paul. Så var det en annen ung indianers tur til å gi Odisha ledelsen, Jerry satte kursen inn i det vellagde korset til Onwu.

SCEB ble imidlertid ikke etterlatt lenge, og det var Holloway som fant nettverket for dem. Det lave skuddet hans fra utenfor området unngikk Ravi og skled inn i mål etter å ha truffet stolpen.

Men Ramfangzauva var ikke ferdig ennå. Etter at et skudd fra Odisha ble blokkert på kanten av feltet, fanget unggutten ballen og slapp et skudd som gikk gjennom beina på et forsvarspar før han slo Subrata.

Jerry klarte imidlertid ikke å kvitte seg med lagkameraten. En fantastisk pasning fra Mauricio fant Jerry fri i området og den unge mannen avsluttet den ulykkelige Subrata.

Ethvert håp om et SCEB-comeback ble raskt snublet av Mauricio, som konverterte et frispark og kjørte et lavt skudd forbi Subrata. Odisha hadde scoret tre mål på tre minutter for en bemerkelsesverdig endring.

Det var fortsatt tid til mer drama da SCEB trakk en. Jacques Maghoma fant Pilkington på den andre stolpen og sistnevnte tok av mot Jeje, som scoret sitt første Hero ISL-mål i Øst-Bengal-fargene. Holloway scoret igjen i overtid, men det var for sent for Øst-Bengal.