A'o fa'atuputeleina le vevela o Europa ma le US e tau e nofo filemu

A'o fa'atupula'ia le vevela o Europa ma le US e tau ina ia to'a: E maalili se talavou i le Vaituloto o Folsom i taimi o le tau leaga o Aukuso 15, 2022. Ae paga lea, o faʻamaoniga lata mai o suiga o le tau i le itu i sisifo o le US e aofia ai galu vevela faʻamaumau.

I Wehrheim, Siamani, e latalata i Frankfurt, sa faapotopoto ai solofanua i talone vaomago se lua ia Aokuso 23, 2022. O le umi o le tau mafanafana e aunoa ma se timu e afaina ai faatoaga a Siamani.

I Sirmione, Italia, i le aso 16 o Aokuso, 2022, na aliaʻe mai ai maa i le vaituloto o Garda ina ua mavae le lāmala sili ona leaga i Italia i matu i le 70 tausaga.

E tusa ai ma se lipoti a le EU's Earth monitoring program, o nisi nofoaga e ono molimauina le tolu masina o le mafanafana ma le matutu o le tau a o tauivi Europa ma se lamala mataʻutia lea na afua ai le afi o le vaomatua, lologa, ma le faaleagaina o fua o faatoaga.

Ua faaitiitia le Vaituloto o Shasta. O le ogaoga o le tau o le faailoga lata mai lea o suiga o le tau i Kalefonia, Aokuso 18, 2022.

Europa ma le US tau si'itia vevela.

I le aso 17 o Aokuso, 2022, e mafai ona e vaʻai i povi e latalata i Sacramento, Kalefonia.

Ua maalili se talavou i Vilnius, Lithuania, ia Aokuso 19, 2022. Ua oo le maualuga o Lithuania i le 34 C. (93.2 tikeri Fahrenheit).

E tusa ai ma se faʻaaliga o Aukuso mai le polokalame Copernicus a le EU, "e sili atu le mafanafana ma sili atu nai lo le tau masani" e faʻamoemoeina i Sepania ma Potukale seʻia oʻo ia Novema 2022.

O le vaitafe o Zezere e fausia ai se vaitaele masani i le Vale Glaciar i Potukale, Manteigas, ia Aokuso 18, 2022.

E sili atu i le afa o le 27 atunuu o le EU o loʻo i luga o lapataʻiga o lamala, e aofia ai Peleseuma, Farani, Siamani, Hanikeri, Aialani, Italia, Luxembourg, Netherlands, Potukale, Romania, ma Sepania.

O se nofoaafi femalagaaʻi faʻaitulagi e sopoia laufanua matutu e latalata i Frankfurt's Wehrheim i le aso 23 o Aokuso, 2022. Na matauina i le suʻesuʻega le faʻateleina o lamala i Moldova, Peretania, Serbia, ma Ukraine.

E laina tagata e laasia le Marble Arch i Lonetona, Peretania, i le taimi o se galu vevela ia Aokuso 13, 2022. Ua faapea mai saienitisi atonu o le a oo i totonu o mea i lona lamala sili ona leaga i le 500 tausaga.

E le'i tele ni timu i Europa i le lua masina, ae le o so'o se mea.

I le aso 8 o Aokuso, 2022, na oso aʻe ai le la i le Paka i Richmond i Lonetona. O le Danube, o le vaitafe lona lua lona umi i Europa, ua taia se tasi o ona pito maualalo i le seneturi.