O le sala a Harry Kane na fesoasoani ia Egelani 1-1 ma Siamani

O le sala a Harry Kane na fesoasoani ia Egelani 1-1 ma Siamani. 

O Egelani na aloese mai le faiaina lona lua a le Nations League i le Aso Lua. Fa'afetai i le sikoa lona 50 a Harry Kane mo lona atunu'u, o se fa'ai'uga to'afilemu na fa'ataunu'u fa'ai'uga na lavea'iina ai le 1-1 i Siamani.

Na taulamua Siamani i le 50 minute ona o le sikoa a Jonas Hofmann. 

Ae, e leʻi mafai ona latou faʻamaeʻaina Egelani, ma na tutusa Kane i le 88 minute ina ua uma ona paʻu i le eria.

Ina ua faiaina ia Hanikeri mo le taimi muamua i le 60 tausaga i le latou Liki A, Vaega Tolu tatala i le Aso Toonai, na taaalo Egelani i se au poto masani i le Allianz Arena. Ae ui i lea, sa sili lona lua mo le tele o le taʻaloga.

MORE: Alexander Zverev na faia se taotoga i luga o ligaments masaes i le tapuvae.

Na maua e Hofmann o Borussia Moenchengladbach le polo i le sikoa a Egelani i le amataga ao pulea e Siamani. Peitaʻi, na faapuupuuina ana faafiafiaga ona o le fuʻa ese.

E le tatau ona faafitia o ia. I le lima minute talu ona maeʻa le malologa, na ia manumalo ai ia Jordan Pickford i se taumafaiga malosi, teisi teisi ese mai fafo o le vaega o faasalaga.

Na maua e Egelani avanoa e ui lava i se taumafaiga faigata, ma Bukayo Saka inisi le mamao i le afa muamua o le taimi malolo ma Mason Mount ma Harry Kane na teena uma e le leoleo Siamani Manuel Neuer a o sailia e Egelani se sikoa.

"E taua tele le faʻaalia o le mafaufau," o le tala lea a Kane. "I le 1-0 i lalo, na matou faʻaalia uiga mataʻina e toe foʻi mai i le taʻaloga ma manumalo i se manumalo." O Kane e tolu sikoa i tua atu o le sikoa muamua a Egelani o Wayne Rooney.

“Sa matou tetee atu i se au malosi a Siamani. Ae ui i lea, sa matou faaauau pea, ma i le afa itula mulimuli, sa matou taaalo ai i le matou lakapi sili.”

Ose fa'ai'uga fa'anoanoa i le ta'aloga mo Siamani, lea ua mae'a maua uma a latou fetauiga e lua. O Egelani o lo'o i lalo o le vaega ma o le a feiloa'i ma ta'ita'i o vaega i Italia i le fa'ai'uga o le vaiaso.

Mo le tele o le afiafi, na foliga mai e sili atu le vave o Siamani. Na latou talitonu na latou taulamua ina ua oso atu Hofmann ma pasia Pickford i le afa o le afa muamua, ae o se iloiloga a le VAR na faamaonia ai e saʻo le faaiuga e faasaga ia te ia.

O Jamal Musiala, o se tamaititi na fanau mai i Stuttgart na soifua aʻe i Lonetona, o se matuitui i Egelani i lalo o le itu tauagavale ma sa galue i le tele o galuega lelei i le fale.

Ina ua mae'a se fa'alelei matagofie, na lafo atu ai e Joshua Kimmich le polo ia Hofmann, lea na fa'ataga ona liliu vave ma ta ai se fana na malosi ai le lima o Pickford ae na le mafai ona taofia mai le sao atu i totonu o le sikoa.

Na sili atu le lelei o le ta'aloga a Pickford ina ua mae'a e fa'atumauina ai Egelani i le ta'aloga, na te'ena ai le ta'aloga a Thomas Mueller ma Kai Havertz ma Timo Werner a'o pipii mau Egelani.

A o iloiloina le mataʻituina o le itu o le pitch, na maua ai e le laufali Sipaniolo se sala ina ua oso Kane i totonu o le eria i luga o le pasi a Jack Grealish ma tipiina e le Nico Schlotterbeck.

Ina ua uma lena, na auina atu e Kane ia Neuer i le auala sese e avatu ai ia Egelani se mea e fiafia ai, ae o le pule o Gareth Southgate o le a lava le mafaufau i ai.