Ua teena e Kylian Mbappe Real Madrid, faʻalautele le feagaiga ma PSG seia oʻo i le 2025

Na faaalia e le au siamupini Farani o Kylian Mbappe na sainia se faʻaopoopoga o konekarate ma Paris St Germain e faʻamautu ai le tagata Farani faʻatasi ma le Ligue 1 au seia oʻo i le 2025.

"Na ou manao e faasilasila atu ua ou filifili e faalautele laʻu konekarate ma Paris Saint-Germain, ma ua ou matua fiafia lava. Ou te mautinoa e mafai ona ou faʻaauau pea le faʻaleleia i totonu o se kalapu e tuʻuina atu ia te ia lava punaoa uma e manuia ai i le tulaga maualuga, "o le tala lea a le 23 tausaga i se faʻamatalaga kalapu.

FAITAU ATILI: Manchester City manumalo i le Premier League ma le tuai toe foi mai

"Ou te matua fiafia foi i le mafai ona faaauau pea ona taalo i Farani, le atunuu na ou fanau ai, ola ae ma fuga."

O Mbappe ma le peresitene o le kalapu Nasser Al Khelaifi na latou uuina le "Mbappe 2025" PSG jersey aʻo leʻi faia le taʻaloga mulimuli o le Ligue 1 vaitau e faasaga ia Metz aʻo le fiafia le au aʻo faʻaalia e Al Khelaifi le tala i le Parc des Princes.

O le Farani osofaʻi, o lana konekarate o loʻo i ai nei e muta ia Iuni 30, na matua faʻamoemoe e auai i Real Madrid.

O le 23-tausaga le matua, o se tasi o faʻamoemoega sili ona lelei o le taʻaloga na oʻo mai i le taʻutaʻua ao laʻititi ma fesoasoani ia Farani e manumalo i le Ipu a le Lalolagi i le 2018, na tatau ona alu ese i se fesiitaiga saoloto pe a maeʻa lana konekarate i le faaiuga o le vaitau.

Na faʻatau e PSG Mbappe mai AS Monaco i le 2017 i se fefaʻatauaiga na manatu e tusa ma le 180 miliona Euro, ma avea ai o ia ma faʻatauga lona lua i le lalolagi i tua atu o Neymar, o le na auai i le PSG mai Barcelona mo le 222 miliona Euro.

O le manaʻo moni o le mauaina o Mbappe i le tausaga talu ai na teena e le kalapu a Parisian, o le na sauni e leiloa o ia i se fesiitaiga saoloto i lenei tausaga.

O lipoti i le tausaga talu ai na faailoa mai ai na ofo atu e le au siamupini Sipaniolo le PSG e tusa ma le 200 miliona Euro mo le Farani. PSG e leai se faʻamoemoe e faʻatau atu la latou tauleʻaleʻa talavou e tulituliloa le manuia o le Champions League.

Ae ui i lea, o le kalapu a Farani na matua puupuu lava i lenei vaitau ina ua toe foi mai Real i le vae lona lua i le 16 mulimuli e tuliesea ai i latou mai le taamilosaga.