Manchester City måste acceptera fotbollens galenskap: Pep Guardiola

Pep Guardiola, manager för Manchester City, tillskrev sitt lags senaste Champions League-nederlag till sportens oförutsägbara natur, efter Real Madrids anmärkningsvärda sena comeback för att nå finalen.

City ledde med 1-0 på Santiago Bernabeu på natten och 5-3 på sammanlagd väg in i den 90:e minuten tills ersättaren Rodrygo gjorde två mål på 88 sekunder för att skicka matchen till förlängning.

Han gjorde sedan vinnaren från straffpunkten för att skicka de 13-faldiga mästarna Real Madrid att möta Liverpool i finalen den 28 maj i Paris.

När det gäller City har klubbens Abu Dhabi-baserade ägare lagt mycket pengar på dem under de senaste 14 åren, men de har fortfarande inte vunnit EM än.

Före och efter Riyad Mahrez mål 17 minuter efter speltid hade Guardiolas lag många målchanser.

Spelarna känner pressen i en semifinal och vill göra det bra. "Vi spelade inte vårt bästa, men det är normalt eftersom spelarna känner pressen i en semifinal och vill göra det bra."

"När det kommer till fotboll kan det hända saker. Vi måste ta itu med det."

Madrid var också tvungen att komma tillbaka på Bernabeu för att slå Paris Saint-Germain och Chelsea i de två senaste omgångarna.

Men innan Rodrygos mål hade de spanska mästarna inte ens avlossat ett skott på mål.

Brasilianaren höjde sig över alla andra för att göra en nick i den första minuten av förlängningen.

"Bättre efter att vi gjorde målet. Vi lärde oss att spela vårt spel och sätta tempot, och spelarna kände sig bekväma. "Guardiola lades till på listan över personer.

"Det är inte som att de har attackerat och attackerat de senaste 10 minuterna, och du har blivit skadad. Inte alls! Fem spelare kom in i boxen, inklusive (Eder) Milito och Vinicius Junior. De satte in kryssen och gjorde två mål."

För att undvika att avsluta säsongen utan trofé för första gången på fem år måste City snabbt ta sig igenom ännu en smärtsam europeisk exit.

Just nu är det fyra matcher kvar i Premier League. De engelska mästarna har en poängs ledning över Liverpool i toppen.

Det är fortfarande fyra matcher kvar för Pep Guardiolas lag. "Nu behöver vi tid att tänka på det och komma tillbaka med vårt folk hemma och våra senaste fyra matcher," sa han.